Organizatori

 MEDIVEST KT

Medivest KT iza sebe ima dvadeset šest godina iskustva u grafičkoj delatnosti  i izdavaštvu. Raspolaže kapacitetima uz koje klijenti mogu da dobiju proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta. Dobra organizacija i korektan rad su ime firme podigli na visok stepen respekta. Tokom niza godina iz grafičke kao osnovne delatnosti proizašle su i druge delatnosti. Najpre marketing za potrebe organizacije raznih manifestacija, zatim suorganizacija a danas vrlo uspešno i organizacija manifestacija sajamskog tipa.

Organizacija sajmova:

Svetosavski sajam knjiga, Dečiji novogodišnji grad, Uskršnji sajam cveća i baštenske opreme, Prolečna izložba knjiga u parku Sveti Sava, Jesenja izložba knjiga, Sajam knjiga u Knjaževcu, Sajam knjiga u Aleksincu.

Suorganizacija sajmova:

Sajam poljoprivrede, izložba domaće radinosti i suvenira, Velika izložba suvenira posvećenih 1700 god. Milanskog edikta, Niški sajam knjiga, Sajam tattoo-a, Sajam građevine,  Sajam knjiga u Kraljevu na otvorenom, Sajam knjiga u Pirotu na otvorenom, Sajam peglane kobasice u Pirotu, Forum napredne tehnologije, Job Fair, Nauk nije bauk, Nišville, Sajam vina i čokolade, Sajam vina, Sajam obrazovanja, Sajam lova i ribolova, Sajam cveća, Sajam zapošljavanja, Sajam profesionalne orijentacije, Sajam venčanica, Sajam knjiga Vilinske reke, Dečiji Medijana Fest, Noć istraživača, Palilulsko veče, Gastronomska čuda, Dani bureka, Auto Moto Fest, Novogodišnji sajam.

 

Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije (WASS)

Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije je dobrovoljno, nevladino, stručno udruženje 25 vodovoda na jugu Srbije, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti snabdevanja i distribucije pijaće vode, kanalisanja i tretmana opadnih voda, ekologije, zaštite životne sredine i očuvanja prirodnih resursa na jugu Srbije. WASS je formirana kako bi pratila i olakšala sprovođenje zakonske regulative na teritoriji svog delovanja, ali i aktivno učestvovala u donošenju odluka kako na lokalnom, tako i na regionalnom i nacionalnom nivou, rukovodeći se EU regulativama.

Svoje dugoročne ciljeve Asocijacija će ostvarivati udruženim konkurisanjem za sredstva EU fondova i fondova RS za izgradnju potrebne infrastrukture, kako bi dugoročni ciljevi bili ostvarivi. WASS je osnovana radi zastupanja i predstavljanja zajedničkih interesa članica, jačanja kapaciteta, stimulisanja razmene znanja, ideja i informacija, promovisanja inovativnih tehničkih rešenja, olakšavanja pristupa finansijskim izvorima (nacionalni i međunarodni), kreairanja i razvoja zajedničkih programa i projekata.

Ciljevi Asocijacije su: angažovanje svih javno-komunalnih preduzeća (iz oblasti vodosnabdevanja, kanalisanja, tretmana otpadnih voda i srodnih delatnosti), visokoškolskih ustanova i drugih obrazovnih institucija, nevladinih organizacija, privrednih subjekata i druge zainteresovane stručne javnosti sa namerom da se zajedničkim aktivnostima i delovanjem unapredi zaštita i očuvanje vodnih resursa i životne sredine na jugu Srbije.