ODRŽANI „DANI VODA U NIŠU“

Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije (WASS) organizovala je treću po redu manifestaciju DANI VODE U NIŠU 2019 – Međunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme sa pratećom konferencijom,  08. i 09. maja 2019. godine. 

U Hali SC Čair, na površini od oko 1000 m2 priliku da predstave trendove kao i raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja imali su renomirani domaći i inostrani proizvođači vodovodne i kanalizacione opreme.

Na sajmu je predstavljeno preko 30 izlagača iz oblasti proizvodnje opreme za snabdevanje vodom, kanalisanje, prečišćavanje, zaštitu od poplava i erozije, proizvođači uređaja, aparata i instrumenata za kontrolu kvaliteta voda za piće i otpadnih voda, geografsko informacioni sistemi, specijalna vozila i mašine, oprema za ličnu zaštitu radnika i drugo.

Ove godine se u okviru međunarodne stručne konferencije, koja je sastavni deo „Dana voda„, predstavnici  više od 20 institucija, organizacija, vodovoda i visokoškolskih ustanova iz blizu deset zemalja  Jugoistočne Evrope, bavilo temom „Očuvanje i zaštita sistema za vodosnabdevanje„. Poseban osvrt dat je iskustvima u radu na projektima izgradnje postrojenja za sakupljanje i tretman otpadnih voda, o čemu  se govorilo u okviru „RCDN„ promo događaja. Međunarodni stručni događaj DANI VODA U NIŠU  organizovan je uz svesrdnu pomoć  projekta RCDN, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, IAWD-a, Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Privredne komore Srbije, Skupštine gradova i opština, Grada Niša i drugih  međunarodnih i domaćih  institucija i strukovnih organizacija.