Dani Vode

MEĐUNARODNA MANIFESTACIJA – DANI VODE

Proizvodnja i distribucija vode za piće uz sektor kanalisanja otpadnih voda predstavljaju najvažnije segmente pružanja komunalnih usluga. Potreba za stalnim povećanjem kapaciteta pružanja usluga u direktnoj je vezi sa primenom savremenih tehničko – tehnoloških rešenja i znanja. Imajući u vidu da se Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije bavi tretiranjem problema vodosnabdevanja i kanalisanja otpadnih voda kojim je obuhvaćeno oko milion stanovnika na jugu Srbije, neophodno je naglasiti da je poboljšanje ovih usluga bazirano i na održivom i regionalnom razvoju.

Na području regiona od Beograda do Sofije, do prošle godine nije bilo prilike da se na jedan neposredan, profesionalan i organizovan način zainteresovana stručna javnost upozna sa novim tehnološkim dostignućima i primenom istih  u sektoru pružanja komunalnih usluga. Sam događaj biće podeljen na dva dela.

Prvi deo je Međunarodni Sajam vodovodne i kanalizacione opreme, koji je prilika da se predstave  kompanije koje posluju u oblasti proizvodnje opreme za snabdevanje vodom, kanalisanje, prečišćavanje, zaštitu od poplava i erozije, proizvođači uređaja, aparata i instrumenata za kontrolu kvaliteta voda i otpadnih voda. Komparativne prednosti koje nudi ova sajamska manifestacija predstavljaju  priliku za unapređenje biznisa, ostvarenje dobrih komercijalnih rezultata, ali mogu biti značajni i kao komunikaciona spona između poslovnih subjekata, institucija i pojedinaca.

Drugi deo je Međunarodna stručna konferencija na temu „OČUVANJE I ZAŠTITA SISTEMA ZA VODOSNABDEVANJE“, i u njegovom definisanju učestvovaće predstavnici vladinog i nevladinog sektora, istraživačko obrazovnih institucija i privrede.